Den kule karusellen..

..er til SALGS??!? Hæ? Hørte jeg riktig? Ser jeg virkelig det jeg ser?

(Må bare lage litt oppstyr rundt et stykke agurknytt jeg fant i lokalavisa. Tilgi meg gjerne ved en senere anledning)

 

(Bilde tatt fra sb.no)

Dvergen/gnomen til venstre har fått en lapp  tapetsert på armen hvor det visstnok står at denne karusellen må ut og vekk fra lokalene til Skoringen.

 "Hvorfor i huleste heite må den det???" er vel en ekte Sandefjording sin reaksjon. Jeg kan jo forstå at en butikk i forbrukerlandet Norge trenger mere plass til varene, men at den andre årsaken til karusellsalget er "for ikke å risikere at noen skader seg på den" er bare tull! Denne unødvendige begrunnelsen er faktisk det som får meg til å reagere i tillegg til at jeg ikke kan se for meg butikken uten denne gjenstanden.

Nå er ikke jeg selv inne hos Skoringen så ofte at det gjør noe- for ikke å snakke om barneavdelinga ettersom lilletåa mi ikke hadde fått plass i noe som helst der inne, men når jeg går forbi titter jeg inn og ser katta og gnomene snurre rundt og rundt med et lykkelig barn i midten som styrer som om det var pappas bil den kjørte. Nostalgi kaller man dét.

"Snodig at de ikke har fjerna skofus(?)karusell-bil-maskin-greia fra utgangspartiet" - skulle jeg til å si nå. For å ikke drite meg loddrett ut, så tenkte jeg det var lurt å sjekke google maps først, og jammen har ikke denne blitt borte også! Greit, de bruker jo faktisk plassen til kurver med sko til hundrelappen hvis du er så heldig og faktisk finner et par som matcher, men det skulle ikke forundre meg om at "mangel på sikkerhet" rundt denne "karusellen" også var en av grunnene til at den ble fjerna!Barn sykler rundt i nabolaget uten hjelm, de detter og slår seg i skråninga bak huset ditt og får skrubbsår på knærne når de faller på asfalten. Disse tingene skjer som regel uten at foreldrene eller andre voksne er tilstede til å kunne fraråde eller stoppe barnet fra å "skade seg".Sånnt skjer fram til de blir både fem og ti og kanskje til og med i begynnelsen av tennårene! I barneavdelinga på skobutikken derimot tviler jeg på at små barn går uten foreldrene sine uansett. Merker jeg blir litt nysgjerrig på hva slags makabre hendelser som har skjedd på lignende lekeapparater som får butikkeieren til å tro at å fjerne den vil hindre at noen faktisk skader seg på den.
Den har jo stått framme og blitt godt brukt i flere tiår, så kvaliteten er det iallfall ikke noe å si på...

Innerst inne tror jeg faktisk ikke at salget av karusellen handler om økt sikkerhet i butikken- det var nok bare en glipp fra sjefens munn under intervjuet for å dekke over at de kun tenker at plassen som frigjøres kan huse flere varer og dermed flere kroner i kassa. Som mange allerede har kommentert under Sandefjords Blad sin artikkel, så var jeg også én av barna som ba mamman og pappan sin om å dra til skoringen for å kjøre karusell mens jeg venta på at de skulle finne sko som jeg kunne prøve på. Salgstrikset funka som regel dét; jeg tror faktisk stort sett alle skoene jeg brukte fram til jeg var ti år hadde en blå hund i skosåla.

Kom igjen'a, la skokarusellen stå i fred!

.

2 kommentarer

Frida

27.mai.2011 kl.14:03

hehe, sant!

Fucoc

27.mai.2011 kl.19:52

Lurer på hvor mye de skal ha for den, jeg :D

Skriv en ny kommentar

Vaffeldilla

Vaffeldilla

21, Sandefjord

Her blogger jeg om det jeg driver med i Edinburgh- om studiet jeg går på (biomedisin), foto, matlaginig/baking, morsomme og interessante ting jeg vil dele og hverdagen min sånn ellers.

Norske blogger bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits